Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 iunie 2020

"Temelia" muncii voastre

Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, măsoară 2,717 metri înălțime. (Este peste o jumătate de milă). Este cu adevărat o minunăție inginerească, o capodoperă a construcției. Dar fără fundația sa, aceasta ar fi cea mai mare masă de moloz de pe planetă. Fundația pentru această structură este la fel de impresionantă. Adânc în pământ, 164 de metri în jos, 58.900 de metri cubi de beton sprijină clădirea. A fost nevoie de un an pentru a construi singur fundația.


Arta voastră merită aceeași atenție la temelia pe care este construită. Este timpul să analizăm cu atenție suprafața, deci aruncăm o privire asupra opțiunilor dvs. și a modului în care acestea vor afecta marca.


Din ce este făcută hârtia?


Hârtia poate fi făcută dintr-o varietate de materiale. Hârtiile se realizează transformând fibrele în pulpă modelabilă. Cel mai frecvent, aceste materiale fibroase provin din cherestea (lemn) sau bumbac. Pulpa care este produsă este modelată împreună, cel mai adesea presată și uscată pentru a produce hârtia. Procesul de modelare, presare și uscare afectează toate suprafețele finisate.

Hârtiile de calitate inferioară sunt obișnuite din pulpă de lemn. Pulpa de lemn este foarte acidă și se va degrada în timp. Hârtiile pentru ziare și desenele de calitate inferioară vor intra în această categorie.

Hârtiile de calitate superioară sunt realizate integral din bumbac și / sau fibre de in, ceea ce le face mai rezistente la descompunerea substanțelor chimice în timp. Aceste hârtii sunt denumite în mod obișnuit hârtie „zdrență”. Aceste hârtii sunt, de obicei, „lucrate manual” și au o margine punte împreună cu un filigran în relief. Lucrări precum Arches și Stonehenge vor intra în această categorie.


Câteva exemple de hârtie:


1. Bloc desen Schizzi Fabriano


Hartie pentru desen și schiță în creion, pastel, cărbune sau cretă. Din celuloză de calitate superioară rezistentă la ștersături, de culoare albă cu ușoară tentă ivorie. Textura medie, granulație naturală.


2. Bloc hartie acuarela Arches


Una dintre cele mai apreciate hârtii pentru pictură în acuarela. Unica datorită modului în care păstrează strălucirea și transparența acuarelei; culorile nu sunt absorbite în hârtie, ci se așează pe suprafața hârtiei. Astfel, culorile se pot îndepărta până se recapată albuil hârtiei, fie că sunt încă umede sau uscate.

Produsa din 100% bumbac, după metode tradiționale, care îi conferă un aspect natural, plăcut la atingere. Poate absorbi o cantitate foarte mare de apă fără să se deformeze. Rezistența la ștersături și zgârieturi, fără să se rupă sau scămoșeze, datorită fibrelor lungi de bumbac, distribuite uniform. Pentru acuarela, desen, caligrafie, gravură, acrilice și chiar tipar digital.

De culoare alb natural, fără înălbitori optici, pH neutru, cu propietăți excelente de conservare: nu îngălbenește în timp și culorile se mențin luminoase.


3. PastelMat Paper by Claire Fontaine


Cardul Pastelmat al lui Clairefontaine a fost dezvoltat pentru a satisface specificațiile celor mai pretențioși artiști pastel, cărbune și grafit. Suprafața singulară este o adevărată inovație care combină avantajele a două lucrări tradiționale. Particulele fine de fibră de celuloză fixate pe suprafață creează un substrat de desen catifelat care va ține mai multe straturi de pastel și va reduce nevoia de fixativ. Netezimea bobului de plută din adeziv asigură longevitatea.

Această hârtie de artist arhivistică este fără acid, rezistentă la lumină și rezistentă la apă pentru utilizare atât cu medii umede, cât și uscate. Este o grosime rigidă de 170 lb (sau 360 gm) pentru o performanță luxoasă și robustă. Disponibil în 12 tampoane cu o foaie de sticlă între fiecare carte pentru a vă proteja opera de artă.

4. Canson Mi-Teintes Pastel Paper



Mi-Teintes este o hârtie clasică franceză, cu o textură „vellum” în partea superioară și o suprafață plană pe revers, ambele la fel de potrivite pentru pastel, pastel cu ulei, cretă, creion, acuarelă și acrilică. Este o foaie grea, de 160 lb (98 gb), cu un conținut ridicat de zdrențe (66%) pentru a asigura o viață lungă fără deteriorare. Aceste plăcuțe cu bandă sunt potrivite în special pentru pasteluri. Fiecare pad de 24 de foi conține patru foi fiecare din șase culori diferite.


5. Canson XL Marker Pads


Canson și-a dezvoltat noua linie XL pentru a oferi hârtie de calitate excelentă la un preț accesibil. Această hârtie albă semitransparentă, strălucitoare, este concepută pentru a accepta markeri pe bază de alcool, markeri pe bază de solvent, pixuri și creioane. Este rezistent la sângerare, fără acid și are o greutate de 18lb. Hârtia de marcaj poate fi folosită pentru lucrările preliminare și finale ale artei. Împăturirea de bandă cu un suport robust din PAL este excelentă pentru utilizarea în studio sau în exterior.


6. Recycled Papers (Artagain Paper by Strathmore)


Cutiile Strathmore Artagain au hârtie îmbunătățită cu fibre, realizate cu materiale reciclate. Sunt potrivite ideal pentru pasteluri moi și cărbune. Folosiți stilouri cu role cu gel pentru efecte dramatice. Hârtia Artagain este fără acid, greutate medie și ușor texturată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Temelia" muncii voastre